Hoe kan u rust creëren in uw slaapkamer? Kies voor kleur!

Hoe kan u rust creëren in uw slaapkamer? Kies voor kleur!

Basic-bed

Een goede nachtrust kan moeilijk zijn, maar dat hoeft niet! Kleur is één van de belangrijkste elementen om de juiste sfeer te creëren in uw slaapkamer. Kleuren kiezen in de slaapkamer is dus van belang om ’s ochtends met een goed humeur aan uw dag te beginnen. Benieuwd naar onze tips?

Geschreven door Matthieu's Beddenbedrijf

1. Kies voor natuurlijke kleuren in de slaapkamer

Houdt u van een rustige kamer? Kies dan voor warme aardtinten en frisse natuurkleuren. Denk maar aan kleuren zoals zand, terracotta, salie- of olijfgroen. Deze tinten doen ons denken aan de natuur en hebben een kalmerend effect.

2. Voeg een tikkeltje blauw toe

Blauwtinten zorgen voor rust. Van koningsblauw tot grijsblauw of hemelsblauw, deze kleuren brengen een ontspannen sfeer in uw slaapkamer. Doordat deze tinten een koele ondertoon hebben, zijn ze perfect combineerbaar met warme tinten zoals oranje, perzik of poederroze. Leef u verder uit met warme verlichting of kleuraccenten in uw decoratie.

3. Pasteltinten scoren altijd goed

Met lichte kleuren zoals wit of pasteltinten kan u ook geen fouten maken. Deze tinten laten vaak de slaapkamer luchtiger lijken en zorgen voor een relaxerend effect. Kies voor een donker bedframe of hoofdbord in contrast met de lichte muren, een gegarandeerd succes!

4. Stap uit uw comfortzone met een accentkleur 

Op zoek naar iets anders? Kies dan voor een opvallende accentmuur achter het bed. Op die manier hebt u een eye-catcher in de slaapkamer die aanwezig is maar niet dominant wordt. 

5. Ga voor een luxe-uitstraling met donkere kleuren

Hebt u liever een luxe gevoel in uw slaapkamer? Kies dan voor donkere verfkleuren zoals chocolade bruin, warm grijs of bordeaux. Hou er wel rekening mee dat deze kleuren een verkleinend effect kunnen hebben in uw slaapkamer.