4 tips voor een uitstekende nachtrust

4 tips voor een uitstekende nachtrust

03-2023-slaapcomfort

Volgens onderzoek hebben we zo’n 8 uur slaap nodig per nacht, maar komen we daar vaak niet aan. Vaak is piekeren een reden van te weinig nachtrust. Lees onze 4 tips om uw slaapcomfort te maximaliseren!

Geschreven door Matthieu's Beddenbedrijf

Tip 1: Investeer in slaapcomfort

Goed slapen begint uiteraard bij de keuze van uw bed. Wij helpen u graag bij het kiezen van het juiste systeem en matras zodat u zorgeloos kan genieten van maximaal comfort op maat. Maar uiteraard is niet enkel de keuze van het bed belangrijk. Zo is de kwaliteit van uw dekbedovertrek, hoofdkussen en beddengoed ook van groot belang. Natuurlijke materialen ventileren beter dan synthetische en dragen ook bij tot een betere nachtrust. Wij hebben een ruime keuze in kwalitatief materiaal waarbij we enkel de beste merken en collecties selecteren. 

 

Tip 2: Zorg voor frisse lucht en voldoende ventilatie in uw slaapkamer

Frisse lucht in uw slaapkamer is altijd een goed idee. Maak er een gewoonte van om bij het slapengaan uw raam op een klein kiertje open te laten staan, dit kan wonderen verrichten voor uw slaapkwaliteit! De hoeveelheid zuurstof in de slaapkamer wordt verhoogd op die manier. Is het te koud voor met een raam open te slapen? Zet dan zeker bij het opstaan het raam gedurende de hele dag open zodat u kan genieten van uw dagelijkse portie verse lucht en ventilatie.

 

Tip 3: Uitschakelen van mobiele apparaten

Het klinkt als een evidentie maar toch is het vaak moeilijk om mobiele apparaten uit de slaapkamer te bannen voor het slapengaan. Zo beperkt u best het gebruik van TV, smartphone en tablet voor het slapengaan. Het kunstmatig blauwe licht uit de beeldschermen brengen u immers uit balans. Door het uitschakelen of beperken van mobiele apparaten produceert u meer melatonine, een krachtig hormoon dat verantwoordelijk is voor een goede slaap.

 

Tip 4: Respecteer uw slaapcyclus

Probeer elke ochtend op hetzelfde uur op te staan, zelfs in het weekend, en zelfs als u niet genoeg geslapen heeft. Dit zorgt voor een vast patroon zodat u makkelijker in slaap kan vallen. Het kan ook helpen om een ritueel of 'me-time'-momentje te creëeren zodat u met plezier gaat slapen. U kan een ontspannen avondritueel volgen zoals lezen, muziek luisteren, mediteren, een bad nemen, ... de opties zijn eindeloos! Door een avondritueel te hanteren zorgt u ervoor dat uw lichaam goed uitgerust is en wordt voorbereid op de slaap.

 

Wij staan alvast klaar om u te begeleiden naar een optimale nachtrust in onze winkel!